Μεταμόσχευση ΜαλλιώνΚλείστε το Ραντεβού σας!

Εργάσιμες Ώρες
Στοιχεία Επικοινωνίας


2621020144 2621020145 2621020146
Σε συνεργασία με την καταξιωμένη κλινική μαλλιών BergmannKord, η Ιατρική Μέριμνα Δυτικής Ελλάδας (MEDI-CARE) προσφέρει την ιατρική υπηρεσία της Μεταμόσχευσης Μαλλιών.

Η Μεταμόσχευση Μαλλιών αποτελεί πλέον την πιο διαδεδομένη ιατρική μέθοδο για την οριστική αντιμετώπιση του πιο κοινού τύπου αραίωσης και απώλειας μαλλιών (Ανδρογενετική Αλωπεκία), έχοντας εξασφαλίσει σε χιλιάδες άνδρες και γυναίκες τη μόνιμη αποκατάσταση των μαλλιών τους.

Η σύγχρονη & πιο εξελιγμένη εκδοχή της μεταμόσχευσης μαλλιών πραγματοποιείται με λήψη τριχοθυλακίων από το πίσω τμήμα της κεφαλής (δότρια περιοχή)& εμφύτευση αυτών στις περιοχές της κεφαλής που εμφανίζουν αραίωση (λήπτρια περιοχή). Δεδομένης της εμφύτευσης των νέων μαλλιών με τον ίδιο τρόπο που πραγματοποιείται και η φυσική τους έκφυση, μπορούμε να επιτύχουμε απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα υψηλής αισθητικής.

Βασικές πληροφορίες για τη Μεταμόσχευση Μαλλιών

Ιατρική ομάδα: η επέμβαση της μεταμόσχευσης μαλλιών πραγματοποιείται από την εξειδικευμένη ιατρική ομάδα της BergmannKord, που περιλαμβάνει τονεπικεφαλής χειρουργό μεταμόσχευσης μαλλιών, αναισθησιολόγο και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό.

Διάρκεια επέμβασης: η επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών διαρκεί λίγες ώρες (ανάλογα με το είδος της τεχνικής και την έκταση της συνεδρίας)

Φύση διαδικασίας: η μεταμόσχευση μαλλιών πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία καιείναι απολύτως ανώδυνη και με ανώδυνη μετεγχειρητική πορεία

Αποτελέσματα: τα νέα μαλλιά αναπτύσσονται σταδιακά μετά την επέμβαση της μεταμόσχευσης μαλλιών και αρχίζουν να εμφανίζονται σε 3 περίπου μήνες, ενώ το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα επέρχεται συνήθως μετά τους 10-12 μήνες από την επέμβαση

Φροντίδα των νέων μαλλιών: τα νέα μαλλιά μεγαλώνουν όπως και τα υπόλοιπα μαλλιά και απλώς χρειάζονται τη συνήθη φροντίδα (λούσιμο, χτένισμα κα).  Ο γενετικός τους προκαθορισμός εξασφαλίζει ότι δεν επηρεάζονται από την τριχόπτωση, οπότε δεν πρόκειται να πέσουν

Επάνοδος στις συνήθεις δραστηριότητες: ανάλογα με τη φύση της εργασίας του και τις συνήθεις δραστηριότητές του, ο υποβληθείς σε μεταμόσχευση  μαλλιών επιστρέφει στην κανονική του ζωή σε λίγες ημέρες (σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται επιστροφή στην εργασία ακόμη και την επόμενη μέρα). Οι περιορισμοί αφορούν κυρίως την άρση βάρους, την έκθεση στον ήλιο, την έντονη σωματική άσκηση κα.

 Τεχνικές Μεταμόσχευσης Μαλλιών

Οι πλέον σύγχρονες τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών είναι η FUT (FollicularUnitTransplantation) και η FUE (FollicularUnitExtraction) και διαφέρουν κυρίως ως προς τη μέθοδο λήψης των τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή (πίσω και πλαινά σημεία του τριχωτού της κεφαλής).

Η επιλογή της κατάλληλης τεχνικής μεταμόσχευσης μαλλιών για κάθε ενδιαφερόμενο πραγματοποιείται έπειτα από την αξιολόγηση των απαιτήσεων & των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε περίπτωσης (είδος τριχόπτωσης, βαθμίδα αραίωσης, δυνατότητες δότριας περιοχής, πλήρωση κατάλληλων προϋποθέσεων εφαρμογής κα).

FUT (Follicular Unit Transplantation)

Η τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών FUT εφαρμόζεται από την ιατρική ομάδα της BergmannKord στην πιο σύγχρονη & εξελιγμένη εκδοχή της.

Πραγματοποιείται με εξαγωγή συνεχούς ιστού πλήρους τριχοθυλακίων και μαζική λήψη των τριχοθυλακίων από τη Ζώνη Σταθερής Τριχοφυΐας (πίσω & πλάγιο τμήμα της κεφαλής).

FUE(Follicular Unit Extraction)

Με την τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών FUE,κάθε τριχοθυλάκιο λαμβάνεται μεμονωμένα από διαφορετικά, διάσπαρτα σημεία της Ζώνης Σταθερής Τριχοφυΐας (πίσω & πλαϊνό τμήμα της κεφαλής).

Στη συνέχεια τα τριχοθυλάκια τοποθετούνται προσεκτικά από την ιατρική ομάδα με ειδικά εργαλεία στη λήπτρια περιοχή.

 Q&A

Σε ποιες περιπτώσεις πραγματοποιείται η μεταμόσχευση μαλλιών;

Η μεταμόσχευση μαλλιών πραγματοποιείται σε άνδρες και γυναίκες για την αντιμετώπιση της αλωπεκίας, για την αποκατάσταση ουλών από ατυχήματα, για μεταμόσχευση φρυδιών, γενιών και λοιπά σημεία.

Υπάρχει περίπτωση να πέσουν τα νέα μαλλιά;

Τα μαλλιά που προέρχονται από μεταμόσχευση δεν πέφτουν ποτέ, δεδομένου ότι ο γενετικός τους προσδιορισμός τα καθιστά ανεπηρέαστα από την τριχόπτωση. Μετά την επέμβαση αρχίζουν να αναπτύσσονται και μεγαλώνουν κανονικά όπως και τα υπόλοιπα μαλλιά.

Υπάρχει η δυνατότητα λήψης μαλλιών προς μεταμόσχευση από άλλο άτομο;

Όχι, καθώς ο οργανισμός τα θεωρεί ξένο σώμα και τα απορρίπτει. Μόνο από το ίδιο το άτομο (αυτομεταμόσχευση) μπορούν να ληφθούν μοσχεύματα μαλλιών.

Φαίνεται αν κάποιος έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση μαλλιών;

Η πραγματικά επιτυχής μεταμόσχευση μαλλιών έχει απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα και δεν γίνεται αντιληπτή, συνεπώς η εμπειρία και η εξειδίκευση της ιατρικής ομάδας είναι πρωταρχικής σημασίας για την πραγματοποίηση μιας επιτυχημένης μεταμόσχευσης μαλλιών.

Είναι όλοι οι ενδιαφερόμενοι κατάλληλοι για μεταμόσχευση μαλλιών;

Η μεταμόσχευση μαλλιών πραγματοποιείται σε άνδρες και γυναίκες, ωστόσο κατά τη διαδικασία της διάγνωσης από τους ειδικούς εξετάζονται πιθανοί περιορισμοί & αντενδείξεις (σοβαρά προβλήματα υγείας, είδος τριχόπτωσης κα), δεδομένου ότι για κάποιες περιπτώσεις δεν εφαρμόζεται η μεταμόσχευση μαλλιών (όπως για παράδειγμα στη Γυροειδή Αλωπεκία).

Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι να έχει ο ενδιαφερόμενος επαρκή δότρια περιοχή (ικανοποιητική ποσότητα & ποιότητα τριχών στο πίσω & πλαϊνό τμήμα της κεφαλής) ώστε να είναι εφικτή η λήψη της απαιτούμενης ποσότητας μοσχευμάτων.

Θα αραιώσει η δότρια περιοχή (πίσω και πλαϊνό τμήμα της κεφαλής) μετά τη λήψη των τριχοθυλακίων;

Η δότρια περιοχή έχει μία πολύ σημαντική ιδιότητα: μπορεί να δώσει προς μεταμόσχευση ακόμη και τα μισά μαλλιά χωρίς όμως να γίνει εμφανής κάποιας μορφής αραίωση.

Η μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε άλλα σημεία του σώματος;

Εκτός από την αντιμετώπιση της αραίωσης στο τριχωτό της κεφαλής, η μεταμόσχευση τριχών μπορεί να εφαρμοστεί και για σχεδιασμό φρυδιών, για την ενίσχυση της τριχοφυΐας στα γένια, στο μουστάκι κα.

Έχει αποτέλεσμα η μεταμόσχευση μαλλιών;

Η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί μία επέμβαση ήπιας βαρύτητας, μέσω της οποίας μεταφέρουμε τρίχες από περιοχές της κεφαλής επαρκείς σε τριχοφυΐα σε περιοχές της κεφαλής ελλιπείς σε τριχοφυΐα, για την κάλυψη της αραίωσης. Πραγματοποιούμε επομένως αναδιανομή των υπαρχόντων μαλλιών της κεφαλής και λόγω του ότι τα νέα μαλλιά παρουσιάζουν γενετική αντίσταση στην τριχόπτωση, δεν πρόκειται να πέσουν ποτέ.

Με τη μεταμόσχευση μαλλιών θα αποκτήσω την πυκνότητα που είχα πριν την τριχόπτωση;

Όπως προαναφέραμε, μέσω της μεταμόσχευσης μαλλιών στην ουσία πραγματοποιούμε αναδιανομή των υπαρχόντων μαλλιών, μεταφέροντας θυλάκους τριχών στις περιοχές της κεφαλής που παρουσιάζουν αραίωση. Με τις σύγχρονες δυνατότητες της μεταμόσχευσης μαλλιών επομένως, μπορούμε να δημιουργήσουμε ικανοποιητική πυκνότητα και κάλυψη της αραίωσης, ωστόσο δεν είναι εφικτή η επίτευξη της μέγιστης δυνατής πυκνότητας λόγω του πεπερασμένου του αριθμού τριχοθυλακίων.

Είναι προτιμότερο να προχωρήσω σε μεταμόσχευση στο αρχικό στάδιο της τριχόπτωσης ή να περιμένω να φτάσει η αραίωση σε προχωρημένο στάδιο;

Σημαντική προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί η μεταμόσχευση μαλλιών είναι να υπάρχουν ενδείξεις σταθεροποίησης της τριχόπτωσης. Εφόσον συμβαίνει αυτό, είναι προτιμότερο να πραγματοποιείται η μεταμόσχευση μαλλιών στο αρχικό στάδιο της αραίωσης για να διατηρηθεί όσο το δυνατόν η αρχική εικόνα των μαλλιών και να αποφευχθεί η μελλοντική εικόνα της αραίωσης.

Η μεταμόσχευση μαλλιών σταματά την τριχόπτωση;

Όχι, η μεταμόσχευση μαλλιών δεν σταματά την τριχόπτωση. Τα μαλλιά της μεταμόσχευσης δεν θα πέσουν ποτέ και μεγαλώνουν κανονικά όπως και τα υπόλοιπα μαλλιά, ωστόσο επειδή η τριχόπτωση συνήθως συνεχίζεται για τα υπόλοιπα μαλλιά, είναι πιθανό να δημιουργηθεί νέα αραίωση. Στις περιπτώσεις αυτές, είναι καλό να ακολουθείται κάποια θεραπεία τριχόπτωσης, με στόχο τη διατήρηση και ενδυνάμωση των υπαρχόντων μαλλιών.


medi care logo mini

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ εγκαινιάστηκε τον Μάρτιο του 2021. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ στη ΔΥΤΙΚΗ Ελλάδα, με έδρα τον Πύργο Ηλείας. Πρόκειται για μια πρότυπη Δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα στους ασθενείς να καλύψουν πολλαπλά επίπεδα εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών χωρίς κόπο και ταλαιπωρία. Η λειτουργία του ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ μας ήρθε για να ολοκληρώσει τις Υπηρεσίες Παροχής Υγείας στην ευρύτερη περιοχή δίνοντας λύσεις σε σημαντικές υγειονομικές ανάγκες

Copyright by Digital Solutions. All rights reserved.