Ενδοκρινολογία


Κλείστε το Ραντεβού σας!

Εργάσιμες Ώρες
Στοιχεία Επικοινωνίας


2621020144 2621020145 2621020146
Ενδοκρινολογία είναι η επιστήμη που μελετά τη λειτουργία των ενδοκρινών αδένων. Οι αδένες αυτοί είναι μικρά όργανα που βρίσκονται σε διάφορα σημεία του σώματος και χαρακτηρίζονται από την παραγωγή ορμονών.

Η ενδοκρινολογία αποτελεί έναν διαρκώς αναπτυσσόμενο τομέα της ιατρικής επιστήμης, με συνεχή έρευνα και με καθημερινό εμπλουτισμό νέων πληροφοριών στη διεθνή βιβλιογραφία.

Σε τι αναφέρεται το Ενδοκρινικό Σύστημα;
Το ενδοκρινικό σύστημα αναφέρεται σε όλες τις ουσίες (ορμόνες), οι οποίες παράγονται από τους ενδοκρινείς αδένες. Οι ενδοκρινείς αδένες και οι ορμόνες που παράγουν, είναι το μέσο με το οποίο ο εγκέφαλος συντονίζει τη λειτουργία όλων των κυττάρων και συστημάτων του σώματος.

Οι ορμόνες εκκρίνονται και μεταφέρονται μέσα από το αίμα σε μακρινά όργανα. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η σωστή ρύθμιση για μια σειρά λειτουργιών, όπως είναι:

Η ανάπτυξη
Ο μεταβολισμός
Η αναπαραγωγή
Η λειτουργία των κυττάρων
Παράλληλα, συντελούν σε μεγάλο βαθμό στη ρύθμιση της διάθεσης και του ψυχισμού.

Το ενδοκρινικό σύστημα περιλαμβάνει:

Τον υποθάλαμο
Την υπόφυση
Τον θυρεοειδή
Τους παραθυρεοειδείς αδένες
Το πάγκρεας
Τα επινεφρίδια
Τις ωοθήκες
Τους όρχεις
Οι ενδοκρινολογικές διαταραχές μπορεί να έχουν επιπτώσεις στη λειτουργία του οργανισμού μέσα από ανωμαλίες σε όργανα και συστήματα, όπως είναι:

Το καρδιαγγειακό σύστημα και η αρτηριακή πίεση
Τα οστά
Ο μεταβολισμός
Το σάκχαρο
Τα λιπίδια
Τα αγγεία
Η εμμηνορρυσία
Η σωστή ανάπτυξη
Η αναπαραγωγή
Τι είναι ο Ενδοκρινολόγος;
Ο ενδοκρινολόγος είναι ο κατάλληλα καταρτισμένος και εξειδικευμένος (θεωρητικά και πρακτικά) γιατρός για τις ενδοκρινολογικές παθήσεις. Μέσα από τις εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία του, είναι σε θέση να αξιολογήσει και να διαγνώσει παθήσεις των ενδοκρινών αδένων. Παράλληλα, σχεδιάζει το πλάνο θεραπείας, ενώ δίνει τις απαραίτητες κατευθυντήριες για την πρόληψη των ορμονικών παθήσεων.

Ο ενδοκρινολόγος ασχολείται με ένα πολύ μεγάλο φάσμα παθήσεων που σχετίζονται με τους ενδοκρινείς αδένες. Μερικές από αυτές είναι:

Σακχαρώδης διαβήτης
Θυρεοειδής (Υπερ-Υποθυρεοειδισμός, θυρεοειδίτιδες)
Παχυσαρκία και ρύθμιση βάρους
Οστεοπόρωση
Ακμή & Έντονη τριχοφυΐα
Διαταραχή ρύθμισης ασβεστίου
Προβλήματα με τη χοληστερίνη
Διαταραχές στην εμμηνορρυσία
Εμμηνόπαυση
Υπογονιμότητα (και για τα δύο φύλα)

– Υποθυρεοειδισμός

– Υπερθυρεοειδισμός

– Αντιμετώπιση όζων θυρεοειδούς

– Σακχαρώδης διαβήτης

– Διαβήτης κύησης

– Οστεοπόρωση

– Παθήσεις παραθυρεοειδών αδένων

Γνωρίστε τον Γιατρό


medi care logo mini

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ εγκαινιάστηκε τον Μάρτιο του 2021. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ στη ΔΥΤΙΚΗ Ελλάδα, με έδρα τον Πύργο Ηλείας. Πρόκειται για μια πρότυπη Δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα στους ασθενείς να καλύψουν πολλαπλά επίπεδα εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών χωρίς κόπο και ταλαιπωρία. Η λειτουργία του ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ μας ήρθε για να ολοκληρώσει τις Υπηρεσίες Παροχής Υγείας στην ευρύτερη περιοχή δίνοντας λύσεις σε σημαντικές υγειονομικές ανάγκες

Copyright by Digital Solutions. All rights reserved.