Εμφυτεύματα


Κλείστε το Ραντεβού σας!

Εργάσιμες Ώρες
Στοιχεία Επικοινωνίας


2621020144 2621020145 2621020146
Τα οδοντικά εμφυτεύματα, είναι κατασκευές τιτανιου οι οποίες υποκαθιστούν την ρίζα ενός δοντιού.

Για τον πολύ κόσμο η θεραπεία με οδοντικά εμφυτεύματα είναι κάτι το εντελώς καινούργιο, κάτι που μοιάζει με ένα όνειρο που τώρα επιτέλους πραγματοποιήθηκε. Όμως δεν είναι τίποτα περισσότερο από την εξέλιξη μίας λύσης που σήμερα είναι η ιδανικότερη αλλά ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ΄50 από την παρατήρηση ενός σουηδού επιστήμονα ότι το τιτάνιο ως υλικό μπορεί να γίνει ένα σώμα με το οστούν με μια διαδικασία που ονομάζεται οστεοενσωμάτωση. Τα μεγάλα ποσοστά επιτυχίας (πάνω από 95 %) καθως και η μακροβιότητα τους στο στόμα μετατρέπουν την ερώτηση θα έχω ένα καλό αποτέλεσμα στην βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει αυτήν την στιγμή τίποτα καλύτερο από αυτήν την λύση.

Τι επιπώσεις έχει η απώλεια των δοντιών;

Τα πιο συχνά προβλήματα που δημιουργούνται από την απώλεια των δοντιών είναι

 • Η αλλαγή της εμφάνισης του προσώπου από την απορρόφηση του οστού που στήριζε τα δόντια
 • Η περιορισμένη ικανότητα μάσησης
 • Η μετακίνηση των γειτονικών δοντιών
 • Ο πόνος
 • Το μη ελκυστικό χαμόγελο
 • Η χαμηλή αυτοπεποίθηση

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια όταν υπήρχε απώλεια ενός η περισσότερων δοντιών η λύση ήταν το τρόχισμα των διπλανών δοντιών με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται και η κατασκευή μίας ακίνητης γέφυρας ή ενός κινητού μηχανήματος. Αν έλλειπαν όλα τα δόντια τότε αναγκαστικά ο ασθενής έπρεπε να φορέσει μια μασέλα η οποία με τα χρόνια λόγω της ατροφίας του οστού μετά από διαδοχικά και αναπόφευκτα γεμίσματα γινόταν άχρηστη.
Ο ασθενής με μια προσθετική εργασία ακατάλληλη πλέον είχε να αντιμετωπίσει αισθητικά, λειτουργικά, αλλά ακόμα περισσότερο ψυχολογικά προβλήματα καθώς όχι μόνο έδειχνε αλλά και αισθανόταν αρκετά μεγάλος

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των εμφυτευμάτων;

Σήμερα όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Τα εμφυτεύματα αποτελούν την λύση επιλογής σήμερα για την αντιμετώπιση της έλλειψης των δοντιών. Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά τους είναι

 • Δεν απαιτούν τροχισμό των διπλανών δοντιών
 • Στατιστικά έχουν τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας σε σχέση με όλες τις εναλλακτικές θεραπευτικές επιλογές
 • Εμποδίζουν την περαιτέρω απώλεια οστού
 • Τα δόντια που κατασκευάζονται πάνω τους είναι σαν τα φυσικά
 • Βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που τα φέρουν

Ποιά είναι τα βήματα της θεραπείας με τα εμφυτεύματα; 

Προηγείται η σωστή μελέτη του ασθενή αναφορικά με τον αν έχει το απαραίτητο οστούν σε ύψος και εύρος για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων.
Αν αυτό δεν υπάρχει τότε υπάρχει ακόμη και η δυνατότητα δημιουργίας οστού με πρόσθετες εγχειρητικές τεχνικές. Ακολουθεί η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων που παραμένουν καλυμμένες από τα ούλα για 3 ή 6 μήνες.

Ακόμη υπάρχει η δυνατότητα σήμερα την μία μέρα να τοποθετηθούν τα εμφυτεύματα και την επομένη ο ασθενής πάνω σε αυτά να δεχτεί προσωρινά δόντια μέχρι την παρέλευση του αναγκαίου διαστήματος οστεοενσωμάτωσης. Στην συνέχεια ακολουθεί η αποκάλυψη των εμφυτευμάτων και η αποκατάστασή τους με τα κατάλληλα δόντια (Εικ. 3) τα οποία δεν διαφέρουν στην συμπεριφορά τους από τα φυσικά.


medi care logo mini

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ εγκαινιάστηκε τον Μάρτιο του 2021. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ στη ΔΥΤΙΚΗ Ελλάδα, με έδρα τον Πύργο Ηλείας. Πρόκειται για μια πρότυπη Δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα στους ασθενείς να καλύψουν πολλαπλά επίπεδα εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών χωρίς κόπο και ταλαιπωρία. Η λειτουργία του ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ μας ήρθε για να ολοκληρώσει τις Υπηρεσίες Παροχής Υγείας στην ευρύτερη περιοχή δίνοντας λύσεις σε σημαντικές υγειονομικές ανάγκες

Copyright by Digital Solutions. All rights reserved.