Διάγνωση και Αντιμετώπιση ΤριχόπτωσηςΚλείστε το Ραντεβού σας!

Εργάσιμες Ώρες
Στοιχεία Επικοινωνίας


2621020144 2621020145 2621020146
Σε συνεργασία με την καταξιωμένη κλινική μαλλιών BergmannKord, η Ιατρική Μέριμνα Δυτικής Ελλάδας (MEDI-CARE) προσφέρει την ιατρική υπηρεσία της Μεταμόσχευσης Μαλλιών.

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ & ΤΡΙΧΟΡΙΖΟΓΡΑΜΜΑ

Η πρώτη συνάντηση με τους ειδικούς μας πραγματοποιείται σε άνετη, φιλική και ευχάριστη ατμόσφαιρα στους χώρους της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (MEDICARE).

Αρχικά, συμπληρώνετε το ιατρικό ιστορικό που θα σας δοθεί και στη συνέχεια πραγματοποιείται διαγνωστική εξέταση μέσω τριχοριζογράμματος.

Το τριχοριζόγραμμα είναι η πιο σύγχρονη και αποτελεσματική διαγνωστική μέθοδος που υπάρχει σήμερα. Μέσω του τριχοριζογράμματος αναλύεται και αποτιμάται η ακριβής κατάσταση του τριχωτού και των μαλλιών, καταγράφονται οι ανάγκες τους και στη συνέχεια προτείνεται η κατάλληλη, εξατομικευμένη θεραπευτική αγωγή.

Η μικροκάμερα υψηλής ανάλυσης και ευκρίνειας που χρησιμοποιείται για την εξέταση, προβάλλει σε μεγέθυνση στην οθόνη του υπολογιστή τις εικόνες που λαμβάνονται από το τριχωτό και τα μαλλιά.

Αρχή λειτουργίας: διαφορετικά σημεία του τριχωτού της κεφαλής εξετάζονται προσεκτικά και ερευνάται διεξοδικά η παθολογία του στελέχους και της ρίζας της τρίχας, ώστε να ληφθεί μεταξύ άλλων μια σειρά από πολύτιμες πληροφορίες:

 • ύπαρξη δερματολογικών παραγόντων πάθησης
 • υπολογισμός δραστηριότητας σμηγματογόνων αδένων
 • μελέτη της τριχόπτωσης-κατηγοριοποίηση και αιτιολογία
 • προσδιορισμός πιθανών δυσλειτουργιών του τριχωτού ή των μαλλιών
 • προσδιορισμός της εκατοστιαίας αναλογίας των φάσεων των τριχών
 • ύπαρξη και εκατοστιαία αναλογία δυστροφικών τριχών
 • προσδιορισμός  διαμέτρου και λοιπών ποιοτικών προδιαγραφών και χαρακτηριστικών της τρίχας
 • μέτρηση πυκνότητας μέσω προσδιορισμού του  αριθμού τριχοθυλακίων ανά cm2
 • προσεγγιστικός προσδιορισμός των αναλογιών μεγέθους των τριχοθυλακίων
 • υπολογισμός  ρυθμού αραίωσης
 • εκτίμηση της μελλοντικής εξέλιξης της τριχόπτωσης
 • πλήρης κατατομή και αποτύπωση της κατάστασης των μαλλιών

Συμπληρωματικά, σε περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητο,  διενεργείται εργαστηριακός έλεγχος, με εξειδικευμένες αιματολογικές ή/και ορμονολογικές εξετάσεις, καθώς και λήψη διατροφολογικού ιστορικού.

Ειδικότερα στη διάγνωση των υποψηφίων προς μεταμόσχευση, πιστοποιεί με ακρίβεια αν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να προχωρήσει ο ενδιαφερόμενος σε μεταμόσχευση μαλλιών και επιπλέον παρέχει πολύτιμα δεδομένα που θα αξιοποιηθούν στο σχεδιασμό του πλάνου μεταμόσχευσης:

 • καταγράφει τα ακριβή όρια της περιοχής σταθερής τριχοφυίας
 • καταγράφει τις δυνατότητες και τα αποθέματα της δότριας περιοχής(εκτίμηση ασφαλούς ορίου, ελαστικότητας, πυκνότητας)
 • προσδιορίζει τη δυνατότητα της τρίχας να δώσει ικανοποιητική πυκνότητα(χρωματική και ποιοτική επάρκεια)
 • συμπεραίνει αν η δότρια περιοχή έχει σταθεροποιηθεί από άποψη τριχόπτωσης
 • μέσω της εκτίμησης της μελλοντικής εξέλιξης της τριχόπτωσης, επιτρέπει το σχεδιασμό του πλάνου μεταμόσχευσης βάσει της μελλοντικής εικόνας της τριχόπτωσης
 • παρέχει πρόβλεψη για δεύτερο στάδιο εφαρμογής (session ΙΙ)

Η ενημερωτική συνάντηση με τους ειδικούς μας αποτελεί πολύτιμη πηγή πληροφοριών και απαντήσεων στα θέματα που απασχολούν το κάθε ενδιαφερόμενο.

Στη Bergmann Kord δίνουμε προτεραιότητα στη σωστή επικοινωνία και υπάρχει πάντοτε η διάθεση για ειλικρινή ενημέρωση, για πληροφόρηση με ακρίβεια και σαφήνεια και για εξεύρεση των ενδεδειγμένων λύσεων.

Στη συνέχεια, θα ενημερωθείτε  για τις επιστημονικές επιλογές που προσφέρουμε για την πρόληψη, τη θεραπεία και την αποκατάσταση της τριχόπτωσης, καθώς και για τις οικονομικές πτυχές των υπηρεσιών μας.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ – ΛΥΣΕΙΣ

Μελετώντας το ιστορικό, το πόρισμα του τριχοριζογράμματος και των κατά περίπτωση ειδικών εξετάσεων, οι ειδικοί της Bergmann Kord είναι σε θέση να παρουσιάσουν όλες τις επιλογές, να σχεδιάσουν και στη συνέχεια να προτείνουν την κατάλληλη, εξατομικευμένη θεραπευτική αγωγή.

Καλέστε στο 26210 20144 για να προγραμματίσετε προσωπικό ραντεβού και να ενημερωθείτε για τις νεότερες εξελίξεις στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.


medi care logo mini

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ εγκαινιάστηκε τον Μάρτιο του 2021. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ στη ΔΥΤΙΚΗ Ελλάδα, με έδρα τον Πύργο Ηλείας. Πρόκειται για μια πρότυπη Δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα στους ασθενείς να καλύψουν πολλαπλά επίπεδα εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών χωρίς κόπο και ταλαιπωρία. Η λειτουργία του ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ μας ήρθε για να ολοκληρώσει τις Υπηρεσίες Παροχής Υγείας στην ευρύτερη περιοχή δίνοντας λύσεις σε σημαντικές υγειονομικές ανάγκες

Copyright by Digital Solutions. All rights reserved.