Γενικός Χειρουργός

Χρήστος Στράτης MD, MSc, PhD
Κλείστε το Ραντεβού σας!

Εργάσιμες Ώρες
Στοιχεία Επικοινωνίας


2621020144 2621020145 2621020146
Mε συνεχή επιστημονική ενημέρωση και αδιάκοπη εκπαίδευση σε πληθώρα συνεδρίων και σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με ενθουσιασμό, χαμόγελο και ιδιαίτερη δοτικότητα στους ασθενείς του, ο Ιατρός αντλεί ιδιαίτερη χαρά και πάθος από την ικανοποίηση και το χαμόγελο των ασθενών του.

Ο κος Χρήστος Στράτης MD, MSc, PhD γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών από το 1990 -1996. Από το 2006 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως Γενικός Χειρουργός.

Η μεταπτυχιακή του εκπαίδευση περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών: Τον Μάιο του 2012 ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών. Η διδακτορική του διατριβή αφορούσε στη Χειρουργική της Νοσογόνου Παχυσαρκίας και είχε ως θέμα: «Οι μεταβολές της έκκρισης της Ghrelin και του πεπτιδίου PYY μετά από χειρουργείο χολοπαγκρεατικής εκτροπής με περιφερική γαστρική παράκαμψη (RYGBP) και άλλες μείζονες χειρουργικές επεμβάσεις» η οποία εκπονήθηκε υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Χειρουργικής Φ. Καλφαρέντζου.

Master in Hepato-Pancreato-Biliary Surgery: Είναι κάτοχος του σπουδαιότερου κλινικού μεταπτυχιακού προγράμματος στην Ελλάδα, του Msc in Hepato-Pancreato-Biliary Surgery Το Msc in HPB, αποτελεί ειδίκευση στη χειρουργική του ήπατος, χοληφόρων και παγκρέατος, διετούς διάρκειας, με θεωρητικό και πειραματικό μέρος, το οποίο εκπονείται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Χειρουργικής Κ. Σιμόπουλου.

European Diploma in Hepatic, Pancreatic and Biliary Cancers: Τέλος, ταυτόχρονα είναι κάτοχος, από το Μάιο του 2013, ενός δεύτερου διπλώματος στη χειρουργική του ήπατος, χοληφόρων και παγκρέατος, του European University Diploma Hepatic, Pancreatic and Biliary Cancers, Paul Brousse Hospital, Hepato-Biliary Centre Paris-Sud 11 University Paris.

Ασκεί την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής σε όλο το φάσμα της αλλά εχει εξειδικευθεί στα παρακάτω:

1. Λαπαροσκοπική Χειρουργική
Έχει εξειδικευθεί στο τμήμα Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής του DRK-Krankenhaus Clementinenhaus Hospital στο Αννόβερο της Γερμανίας το 2006 υπό την επίβλεψη του Dr A.Kuthe.

Οι κυριότερες επεμβάσεις της Λαπαροσκοπικής Γενικής Χειρουργικής:

Λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή
Λαπαροσκοπική αποκατάσταση κηλών του κοιλιακού τοιχώματος
Λαπαροσκοπική σκωληκοειδεκτομή
Λαπαροσκοπική αντιμετώπιση διαφραγματοκήλης και παλινδρόμησης
Λαπαροσκοπική αντιμετώπιση παθήσεων των επινεφριδίων

2. Χειρουργική Παχέος εντέρου και Παθήσεων του Ορθοπρωκτικού Σωλήνα
Έχει εξειδικευθεί στη χειρουργική των παθήσεων του παχέος εντέρου και του ορθοπρωκτικού σωλήνα στο Dept. of Colorectal Surgery στο King’s College Hospital καθώς και στο St Mark’s Hospital στο Λονδίνο το 2005.
Οι χειρουργικές επεμβάσεις των παθήσεων του παχέος εντέρου και του ορθού γίνονται πλέον μόνο λαπαροσκοπικά και αναφέρονται με τον γενικό όρο λαπαροσκοπικές κολεκτομές
Οι παθήσεις του ορθοπρωκτικού σωλήνα είναι από τις πλέον συνηθισμένες και αφορούν

Αιμορροϊδες
Ραγάδες
Περιεδρικά συρίγγια και αποστήματα

Και πλέον γίνονται με τη χρήση ενέργειας Laser στην πλειοψηφία τους

3. Λαπαροσκοπική αντιμετώπιση γυναικολογικών παθήσεων
Αντιμετωπίζει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την λαπαροσκοπική αντιμετώπιση των γυναικολογικών παθήσεων συνεργαζόμενος με πλήθος γυναικολόγων ιατρών της Πάτρας και της Αθήνας και εφαρμόζει προχωρημένη λαπαροσκοπική γυναικολογική χειρουργική (αφαίρεση κύστεων ωοθήκης, ινομυωματεκτομές, αντιμετώπιση εξωμητρίου κυήσεως, υστερεκτομές, πάντα με τη λαπαροσκοπική μέθοδο).
Είναι κάτοχος των εξετάσεων
MRCOG Part I
Royal College of Obstetricians and Gynecologists
England


medi care logo mini

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ εγκαινιάστηκε τον Μάρτιο του 2021. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ στη ΔΥΤΙΚΗ Ελλάδα, με έδρα τον Πύργο Ηλείας. Πρόκειται για μια πρότυπη Δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα στους ασθενείς να καλύψουν πολλαπλά επίπεδα εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών χωρίς κόπο και ταλαιπωρία. Η λειτουργία του ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ μας ήρθε για να ολοκληρώσει τις Υπηρεσίες Παροχής Υγείας στην ευρύτερη περιοχή δίνοντας λύσεις σε σημαντικές υγειονομικές ανάγκες

Copyright by Digital Solutions. All rights reserved.