Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής

Χρήστος Βενέτης
Κλείστε το Ραντεβού σας!

Εργάσιμες Ώρες
Στοιχεία Επικοινωνίας


2621020144 2621020145 2621020146
Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής: Γενετική ανάλυση του DNA του ασθενούς

Ο Δρ Χρήστος Βενέτης ολοκλήρωσε  την ειδικότητα & έλαβε τον τίτλο του ειδικού ψυχιάτρου στην Αθήνα αποκτώντας εκτεταμένη εμπειρία και κατάρτιση στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Ψ.Ν.Α.) στο οποίο εκπαιδεύτηκε καθώς και στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Περιστερίου.

Επιπλέον εργάστηκε και εκπαιδεύτηκε στην Νευρολογική Κλινική του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου. Στο πλαίσιο επιστημονικής μετεκπαίδευσης έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση Ψυχιατροδικαστικής της Β΄ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείο Αττικόν.

Εκπαίδευση στην Ιρλανδία στα πλαίσια εκπαίδευσης ιατρών σε μονάδες απεξάρτησης.

Εκπαίδευση στο Ηνωμένο Βασίλειο στα πλαίσια χορήγησης νέων αντιψυχωτικών θεραπειών μακράς δράσης (DEPOT) στη σχιζοφρένεια.

Για ένα μεγάλο διάστημα προσέφερε υπηρεσίες στο νομό Κυκλάδων , όπου υπηρέτησε ως αγροτικός ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου αλλά και στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Καλύμνου.

Έχει συμμετάσχει ενεργά σε προγράμματα κλινικής έρευνας και έχει διατελέσει εισηγητής σε ψυχιατρικά & νευρολογικά συνέδρια. Η συστηματική συμμετοχή σε σεμινάρια και συνέδρια ψυχιατρικής και ψυχοθεραπείας στο πλαίσιο δια βίου μάθησης, έρχονται να ενισχύσουν την επιστημονική του επάρκεια και να συνεπικουρήσουν στην κλινική του εμπειρία στο ιδιωτικό ιατρείο.

Ψυχίατρος και Επιστημονικός διευθυντής σε Κέντρο Ημέρας Εφήβων & Ενηλίκων με Αναπηρίες “Second Home”.

Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών δημοσιεύσεων, άρθρων και μελετών . Είναι συντονιστής κλινικών μελετών σε κλινικές μελέτες ανάπτυξης νέων φαρμακευτικών θεραπειών για ψυχικές νόσους και επίσης εισηγητής σε διεθνή συνέδρια ψυχιατρικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο γιατρός συνεργάζεται με  κέντρα εξατομικευμένης θεραπευτικής που βασίζονται  σε γενετική ανάλυση του DNA του ασθενούς με στόχο την επιλογή φαρμάκων και θεραπειών προσαρμοσμένα στο γενετικό προφίλ του, με στόχο την επιλογή της βέλτιστης φαρμακευτικής αγωγής και της πλέον αποτελεσματικής δοσολογίας , χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος με φάρμακα που δεν ταιριάζουν στο γενετικό προφίλ του ασθενή . Επίσης στο χώρο της πρόληψης, εξειδικευμένες γονιδιωματικές αναλύσεις με στόχο την έγκαιρη ανίχνευση αυξημένης γενετικής πιθανότητας εκδήλωσης συγκεκριμένων παθήσεων όπως η νόσος Αλτσχάιμερ.


medi care logo mini

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ εγκαινιάστηκε τον Μάρτιο του 2021. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ στη ΔΥΤΙΚΗ Ελλάδα, με έδρα τον Πύργο Ηλείας. Πρόκειται για μια πρότυπη Δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα στους ασθενείς να καλύψουν πολλαπλά επίπεδα εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών χωρίς κόπο και ταλαιπωρία. Η λειτουργία του ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ μας ήρθε για να ολοκληρώσει τις Υπηρεσίες Παροχής Υγείας στην ευρύτερη περιοχή δίνοντας λύσεις σε σημαντικές υγειονομικές ανάγκες

Copyright by Digital Solutions. All rights reserved.